Woods fiasko – kan missa kvalgränsen

De som ifrågasatte Tiger Woods uppladdning inför British Open fick rätt.Den amerikanske golflegendaren var helt ur slag under den inledande rundan på Royal Portrush och riskerar att missa kvalgränsen i årets sista herrmajor, som leds av landsmannen JB Holmes.

Tiger Woods hade en tuff, inledande runda av British Open på Royal Portrush i Nordirland.
Det har gått tre månader sedan Tiger Woods stora återkomst på den internationella idrottsscenen. Då 43-åringen vann US Masters på Augusta i Georgia och tog karriärens 15:e majorseger.
Sedan dess har Woods tävlat sparsamt och många har ifrågasatt amerikanens uppladdning inför veckans British Open på Royal Portrush i Nordirland. Under torsdagen fick kritikerna rätt.
Efter att ha inlett de fyra första hålen på par föll Woods igenom fullständigt mellan hål 5 och 10. Han gick de sex hålen på sex över par efter en dubbelbogey och fyra bogeys. Woods avslutade bättre med en birdie och två bogeys på de avslutande åtta hålen och noterade en totalscore på sju över par för dagen.
Under fredagens andra runda måste legendaren, som ligger på delad 144:e plats, höja sig ordentligt. Annars missar han kvalgränsen i årets sista herrmajor, och får i så fall inte spela vidare under helgen.
Woods landsman JB Holmes är i ledning i British Open efter första dagens spel. 37-åringen, rankad 55:a i världen, inledde med en bogey på hål 1 men gjorde sedan sex birdies på de resterande 17 hålen. Fem under par ger en ledning med ett slag före tvåan Shane Lowry, Irland.
ANDRA LÄSER