Svenska programledaren Adam Alsing död i covid-19

Programledaren Adam Alsing har avlidit i sviterna av covid-19, bekräftar hans familj.

Programledaren Adam Alsing har avlidit i sviterna av covid-19. Arkivbild.
TT
15.04.2020 20:51 UPPDATERAD 15.04.2020 23:36
"Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen", säger Adam Alsings anhöriga i ett uttalande.
"Familj och anhöriga vill tacka den fantastiska personalen som gav Adam vård under hans vistelse på Södersjukhuset i Stockholm. Vi vill också vädja om respekt av vårt privatliv under denna tid av sorg och stillhet. Familjen vädjar med all önskad tydlighet om respekt för sorgearbetet och kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer. Frågor hänvisas till Daniel Lagerqvist, kommunikationschef på Discovery och Kanal 5.”
I slutet av mars stod Adam Alsing över medverkan i sin podcast Adam och kompani med hänvisning till att han var "hemma och lite snorig". Följande vecka rapporterade poddens Instagramkonto att programledaren fortfarande var småförkyld och därför höll sig hemma. Det blev aldrig något nytt avsnitt för Alsing, som gick bort vid 51 års ålder.
Alsings vänner och kolleger uttrycker sorg och saknad i de svenska medierna.
– Adam var som ett stort ymnighetshorn av kärlek, det fanns ingen han inte brydde sig om, säger vännen och kollegan Anders Timell.
Adam Alsings tv-karriär inleddes på den då nystartade svenska kanalen TV4 med underhållningsprogrammet Twist & Shout år 1990. Senare ledde han dejtingprogrammet Tur i kärlek tillsammans med Agneta Sjödin.
– Det känns så chockartat att det här har hänt, jag kan nästan inte ta in det, säger hon.

Adam Alsing

Född 1968 i Karlstad.
Var programledare för bland annat Tur i kärlek, Adam, Big brother, Adam live och Arga snickaren med Adam Alsing i tv.
I radio hördes han bland annat i programmen Rix morronzoo på Rix FM och Äntligen morgon på Mix Megapol.
Gjorde podcasten Adam och kompani tillsammans med Vanessa Falk och Daniel Breitholtz.

ANDRA LÄSER