Conte och Tottenham går skilda vägar

Premier League-klubben Tottenham gör sig av med tränaren Antonio Conte, uppger klubben på sin hemsida.

Antonio Conte lämnar Tottenham efter vad som uppges vara en gemensam uppgörelse med klubben. Arkivbild.
27.03.2023 09:44
”Vi kan meddela att vår huvudtränare Antonio Conte har lämnat klubben”, skriver man och uppger att man har kommit överens om uppgörelsen.
Conte blev klar som ny tränare i Tottenham i november 2021.
”Vi tackar Antonio för hans insatser och önskar honom lycka till i framtiden”, står det vidare.
Det har surrat rykten om att Conte skulle få sparken från klubben de senaste dagarna efter det att italienaren läst lusen av spelare, klubbens styrelse och klubbens kultur på en presskonferens efter det att laget spelat 3–3 mot Southampton före landslagsuppehållet.
– Jag ser själviska spelare, spelare som inte vill hjälpa varandra och inte visar hjärta, sade han bland annat och ifrågasatte klubbens bristande vinnarmentalitet.
Tottenhams ordförande Daniel Levy kommenterade sent på söndagen Contes sorti på hemsidan.
”Vi har tio Premier League-matcher kvar och vi har en kamp för en Champions League-plats framför oss. Vi måste alla ta oss samman och kliva fram för att se till att vi gör den bästa möjliga avslutningen för vår klubb och våra fantastiska supportrar.”
Tidigare assisterande tränaren Cristian Stellini kommer att ta över huvudansvaret säsongen ut och Ryan Mason blir assisterande.
Tottenham ligger för närvarande fyra i Premier League-tabellen.
Antonio Conte har tidigare tränat bland andra Inter, Chelsea, Juventus och även varit italiensk förbundskapten 2014–2016.

ANDRA LÄSER