Skräll av Argentina – 0–0 mot VM-finalisten

Argentina stod för en stor skräll när man höll nollan och spelade 0–0 mot Japan i fotbolls-VM i Frankrike.

Argentina spelade oväntat 0–0 mot ett favorittippat Japan.
Landets första poäng i ett fotbolls-VM för damer.
– Det var en väldigt svår match. Vi fick springa hela tiden, säger Estania Banini till Fifas webbplats.
Japan, som varit i VM-final i de två senaste mästerkapen (guld 2011 och silver 2015), är inne i en generationsväxling med en snittålder på 23 år och har inför mästerskapet blandat och gett resultatmässigt.
Kanske var det premiärnerver och orutin som gjorde att japanerna såg bleka ut och knappt skapade några målchanser, trots ett stort spelövertag. Argentina stod för en stark försvarsinsats och skapade spänning genom några kontringar i andra halvlek.
Först på tilläggstid vaknade Japan till liv och hade sina två farligaste lägen, men inget av dem var nära att bli till mål.
Matchen slutade istället 0–0 och blev den första mållösa hittills i det här mästerskapet.
– Vi var tvungna att vara riktigt intelligenta och fullt koncentrerade hela tiden, säger Argentinas Estania Banini, som utsågs till matchens bästa spelare.
Argentinas förbundskapten Carlso Borello var mycket nöjd med sitt lag efter den historiska poängen.
– Vi kunde inte spelat på något annat sätt än vi gjorde mot ett lag som det här. Vi var tvungna att hålla tillbaka lite, och spela fokuserat. Och vara väldigt väldigt organiserade med den attityden vi hade med kontringar. Det var väldigt tillfredsställande att ta en poäng i det här VM:et, säger han.

ANDRA LÄSER