Hegerberg korsbandsskadad – borta minst sex månader

Fotbollsstjärnan Ada Hegerberg är korsbandsskadad och väntas blir borta i minst sex månader. "Detta är ett bakslag för mig", skriver hon på instagram.

Ada Hegerberg. Arkivbild.
Ada Hegerberg är korsbandsskadad, det skriver den norska fotbollsstjärnan på Instagram.
"Jag drog korsbandet i helgen. Detta är ett bakslag för mig, men jag kommer att arbeta igenom detta av hela mitt hjärta och min energi", skriver hon i inlägget.
Anfallarens franska klubb, Lyon, skriver i ett uttalande på deras webbplats att de i dagsläget inte vet när Ada Hegerberg kommer att opereras och att datumet kommer att bestämmas inom de närmaste dagarna. Klart är i alla fall att 24-åringen blir borta i minst sex månader och att säsongen därmed är över.
Ada Hegerberg, som inte var med i Norges VM-lag och har tackat nej till landslagsspel på obestämd tid på grund av en infekterad konflikt med det norska fotbollsförbundet, utsågs till världens bästa fotbollsspelare 2018. Då blev hon tidernas första kvinna som fick utmärkelsen Ballon d'Or. I den senaste omröstningen blev hon fyra, efter den amerikanska vinnaren Megan Rapinoe, tvåan Lucy Bronze, England, och trean Alex Morgan, USA.
ANDRA LÄSER