Blues allt närmare guld

Blues har kopplat ett grepp om ligaguldet.

Minnamari Tuominen spelade en viktig roll för Blues seger.
Blues krossade Ilves i den andra finalen med 5-2 och behöver bara en seger till för att lägga vantarna på ligaguldet. Den tredje och potentiellt avgörande matchen spelas i Esbo på torsdag.
Annina Rajahuhta gjorde 1-0 i power play efter tolv minuters spel, men Ilves Maija Otamo utjämnade i andra perioden. Ida Kuoppala gav på nytt Blues ledningen i slutet av andra perioden.
Kuoppala, 20, har varit en sensation i slutspelet. I den första finalen på lördagen gjorde hon poängen 3+2=5 då Blues vann med 6-1. I matchen i Tammerfors spelade hon igen en nyckelroll då hon gjorde ett mål och spelade fram till ett. Kuoppala inledde sin första ligasäsong någonsin i Sport där hon gjorde 30 mål i 30 matcher. I fem matcher i Blues har hon 6+7=13.
– Blues bad mig komma med. Det har varit en liten överraskning att jag kommit in i laget så bra, säger Kuoppala, som är från Jakobstad, till Aamulehti.
I tredje perioden slog lagkaptenen Minnamari Tuominen in 3-1, framspelad av Kuoppala. Nea Ruuskanen gjorde 4-1 då några minuter kvarstod. Hilma Kauhanen reducerade till 4-2, Men Ilves kom inte närmare än så. Ruuskanen satte 5-2 i tomt mål då Ilves spelade utan målvakt.
– Blues var effektivare i dag. Pucken studsade inte vår väg, men kampen går vidare, säger Ilves Maija Otamo till Aamulehti.
ANDRA LÄSER