Tonåringen Christoffer rånades under pistolhot i Kyrkslätt – ”De slog mig i ansiktet och sa att jag skulle öppna väskan”

Adam rånades i centrala Kyrkslätt under dagstid. Christoffer misshandlades innan han rånades under pistolhot. Fallen där unga rånar andra unga i Kyrkslätt fortsätter, och de drabbade efterlyser polisinsatser.

Vid årsskiftet började en del av Winellska skolans elever studera i centrum i stället för i Gesterby skolcentrum. Efter det har flera av dem rånats av jämnåriga ungdomar. Bilden är arrangerad.
Harald Grönstrandharald.gronstrand@hbl.fi
28.03.2023 05:00 UPPDATERAD 28.03.2023 13:59
– Jag och Benjamin var på McDonalds. När vi kom ut började några ungdomar prata med oss. De började följa efter oss och kasta snöbollar på oss när vi gick mot resecentret där de slutligen tog oss. ”Har du pengar?” frågade de, berättar Adam.
HBL har talat med några ungdomar i 14–16-årsåldern i Kyrkslätt som rånats under vårvintern. I Adams och Benjamins fall var det åtta andra jämnåriga som slutligen omringade dem vid resecentret i centrum.
Adam och Benjamin heter egentligen någonting annat. De vill inte uppträda med sina namn i artikeln, eftersom de är oroade för att gängen ska känna igen deras historia och pressa dem ytterligare.

ANDRA LÄSER