Eriksen såg sista tio mot Finland

Danska fotbollsstjärnan Christian Eriksen uttalar sig nu från sjukhuset efter hjärtattacken i EM-premiären mot Finland i lördags.

Christian Eriksen är på bättringsvägen efter hjärtattacken i lördags.
15.06.2021 11:14 UPPDATERAD 15.06.2021 14:16
Den danska fotbollsstjärnan uttalade sig under tisdagen för första gången sedan de otäcka scenerna i EM-premiären där han föll ihop på planen och fick motta hjärt- och lungräddning.
"Jag mår bra – efter omständigheterna. Jag måste fortfarande gå igenom en del undersökningar på sjukhuset, men jag känner mig okej", skriver han.
Eriksen har lagt upp en bild på sig själv där han gör tummen upp i sjukhussängen i Köpenhamn.
"Tack för alla fina och otroliga hälsningar och meddelande från hela världen. Det betyder mycket för mig och min familj", skriver han.
På det danska landslagets presskonferens under tisdagen sade Hjulmand att stämningen i laget lättat efter Eriksens tillfrisknande – och öppnade upp om kontakten med stjärnan efter Finlandsmatchen.
Eriksen var i så gott skick att han kunde se avslutningen av matchen, som spelades färdigt ett par timmar efter hans kollaps.
– Eriksens meddelande ger mycket. Det är ingen tvekan om att han sitter där och ler. Han såg de sista tio minuterna av matchen, säger Kasper Hjulmand och fortsätter:
– Det är ytterligare ett steg mot att vi kan koncentrera oss på fotboll. Det betyder allt att Christian har det bra.
Danmark möter Belgien på torsdag och behöver poäng för att kunna drömma om avancemang från gruppen.
– Gå ut och ge allt. Spela för hela Danmark, skriver Eriksen.

ANDRA LÄSER