Massiv kritik mot Infantino: "Helt blind"

En man som “fullständigt förlorat kontakten med verkligheten” och är “helt blind för sitt eget hyckleri”. Fifa-basen Gianni Infantino sågas längs med fotknölarna efter sina uttalanden inför fotbolls-VM i Qatar.

Gianni Infantino, ordförande för det internationella fotbollsförbundet (Fifa), vid lördagens presskonferens.
19.11.2022 16:04
Med ett dygn kvar till avspark ville Gianni Infantino ta tillfället i akt och bemöta den kritik som riktats mot att VM spelas i Qatar. Men om han hade hoppats att hans 54 minuter långa tal i Doha skulle tysta belackarna kan man konstatera att han var fel ute.
Talet, där Infantino bland annat beskyllde kritikerna för att vara “hycklare”, beskrivs av Sportbladets Erik Niva i en krönika som ett tecken på att Fifa-chefen “fullständigt förlorat kontakten med verkligheten”.
The Guardian-journalisten Barney Ronay skriver på Twitter att Infantino är “så skrattretande blind för sitt eget hyckleri att det stundtals liknar ett briljant iscensatt stycke performancekonst”.
Shamoon Hafez på BBC konstaterar i en analys att den samlade presskåren på plats inledningsvis “såg sig bestört om innan käkarna föll ner på marken”.
Inte heller Sky News sportreporter Meslissa Reddy imponerades av Infantinos monolog. I ett inlägg på Twitter beskriver hon det hela som en ”exceptionell” uppvisning där Fifa-chefen tävlade mot sig själv för att se hur många “absurda, sårande, missvisande; galna och direkt respektlösa saker han kunde få in under ett och samma tal”.

    ANDRA LÄSER