Stark triathloninsats av Lehtonen – femma på Hawaii

Bild: Bruce Omori

Kaisa Lehtonen stod för en storartad insats i klassiska Iron Man på Hawaii då hon löpte in på en femte plats.

– Jag har så ont i fötterna, säger Lehtonen per telefon till FNB efter tävlingen som tog henne drygt nio timmar att avverka.

Hon simmade knappt fyra kilometer på 58.55, cyklade 180 km på 5.08.54 och löpte ett fullt maraton som avslutning på 3.03.16.

– Jag är otroligt nöjd med insatsen. Det gick nog ännu bättre än jag vågat hoppas på.

Det var första gången Lehtonen var med på Hawaii men hettan och den höga luftfuktigheten fick inte finländskan på fall.

– Hettan var inget problem. Jag såg till att dricka mycket och ofta och alltid slänga vatten eller is över mig då chansen fanns. Min kropp funkade bättre än jag trott.

Lehtonen kom i mål på nio timmar, femton minuter och 40 sekunder. Segrarinnan Daniela Ryf vann på fantastiska 8.46.46 och stod i en klass för sig. Hon vann med nästan 25 minuter till godo på tvåan Mirinda Carfrae från Australien.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning