Teemu Selänne startar egen liga

Den före detta NHL-stjärnan Teemu Selänne finns med som en av grundarna till en ny juniorliga i ishockey. Om allt går som planerat kör New West Coast Hockey League i gång hösten 2024.

Teemu Selänne.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
26.10.2022 12:32
Selänne var en superstjärna under sina år i NHL och är ett aktat namn i nordamerikanska hockeykretsar. Efter den aktiva karriären har Selänne mest tagit det lugnt, spelat golf och tennis och umgåtts med familj och vänner.
Han har också skapat vissa rubriker efter karriären då han bland uttalat sitt stöd för USA:s före detta, och möjligen kommande, president Donald Trump och också gett sig in i en debatt om rasism, asyl och flyktingar.
Selänne fanns också med som en drivande kraft i det konsortium som ville köpa upp Jokerit och se till att Helsingforsklubben skulle göra comeback i ligan. Projektet blev pannkaka och Selänne var inte nådig i sina ord.
Den nya juniorligan ska vara baserad i Kalifornien på den amerikanska västkusten, där Selänne bor sedan åratal tillbaka.
Också en annan gammal NHL-stjärna finns med i projektet, nämligen Luc Robitaille. Han finns dock med i en rådgivande och inte grundande roll.
Bland övriga grundare märks väldigt framgångsrika affärsmännen John Moreland och Sam Simon.

ANDRA LÄSER