Ryan Lochte kan slippa rättegång i Brasilien

De brasilianska åklagarmyndigheterna har erbjudit simmaren Ryan Lochte ett avtal som glr att han slipper rättegång.

Ryan Lochte
04.12.2016 18:08 UPPDATERAD 04.12.2016 19:07
Minns ni Ryan Lochte? Den amerikanska simstjärnan som råkade i rejält blåsväder under OS i Rio de Janeiro i augusti då han fabricerade en historia där han tillsammans med landslagskompisarna Jack Conger, Gunnar Bentz och Jimmy Feigen blev rånade under vapenhot i OS-staden.
Lochte berättade att den taxi kvartetten färdats med hade blivit stannad och att simmarna rånats på sina värdesaker. Lochte berättade dessutom att en man med polisidentifikation placerat en pistol mot hans huvud.
Senare visade det sig att Lochte och hans lagkamrater i själva verket hade vandaliserat bensinstationen där det påstådda rånet ägde rum. De hade bland annat slagit sönder en toalettdörr och sedan konfronterats av en säkerhetsvakt.
Lochte stängdes av tio månader i hemlandet USA efter incidenten.
I Brasilien är han fortfarande åtalad för att ha fabricerat ett brott. För det kan han dömas till upp till 18 månaders fängelse.
Men nu kanske parterna har hittat en lösning i fallet.
Enligt TMZ Sports har åklagarmyndigheterna i Rio de Janeiro erbjudit Lochte möjligheten att betala 70 000 real (cirka 20 600 euro) för att slippa rättegång.
Lochte hann lämna Brasilien innan hela historien uppdagades. Feigen betalade 35 000 real innan han lämnade Brasilien i augusti. Bentz och Conger fick först inte lämna landet men fick resa hem efter att de förhörts av polisen.

ANDRA LÄSER