Polisen irriterad på "fyrverkerikulturen" - hoppas alla har ögonen och fingrarna kvar

Sent på nyårsafton publicerade polisinrättningen i Sydvästra Finland en lista med rubriken "Fyrverkerikulturen i sydvästra Finland".

Ungdomar kastade och sköt raketer på personer, hus och bilar. En del ungdomar sköt raketer mot varandra, under tak och längs med marken.
SPT
01.01.2019 08:15 UPPDATERAD 01.01.2019 08:38
I listan hade polisen samlat kvällens larm som var kopplade till fyrverkerier.
Ungdomar kastade och sköt raketer på personer, hus och bilar. En del ungdomar sköt raketer mot varandra, under tak och längs med marken. Ett gäng försökte spränga skräpkorgar. Anmälare blev rädda och sprang och tog skydd. Flera sköt också raketer från balkongen.
Från ett tak sköt studerande raketer ner bland bilar. Vinden kastade raketerna mot bostädernas fönster.
Fyrverkerier avfyrades bredvid en bostadsfastighet. På platsen fanns tre män men ingen visste vem som sköt raketerna. Bredvid dem fanns två plastkassar med raketer, men de visste inte heller vem som lämnat dem efter sig. Polisen tog raketerna, eftersom männen inte visste så mycket om någonting alls.
Framför en pizzeria sköts raketer på gatan. Raketerna var nära att träffa anmälarens fönster. Personen som kontaktade polisen var rädd i sin lägenhet.
Vid ett radhus sköts raketer mot anmälarens hus. Anmälaren gick och klagade till grannen som inte brydde sig.
Polisen räknar upp över tjugo farliga exempel och skriver att de hoppas att ingens bostad började brinna och att alla har ögonen och fingrarna kvar.
Här är polisens meddelande (på finska)

ANDRA LÄSER