Kristina Roths oas för kvinnor i Ekenäs skärgård säljs på internationell lyxmarknad

Techmiljonären Kristina Roth gör ett nytt försök med att sälja Supershe Island. Prislappen är högre än senast den rubrikskapande ön var till salu. Kvinnoön säljs nu parallellt med lyxiga öar i Bahamas och Thailand.

Tyskamerikanska miljonären Kristina Roth hoppades att hennes kvinnooas i Raseborgs skärgård skulle bidra till ett världsomfattande nätverk för kvinnor. Nu försöker hon – igen – sälja ön. Arkivbild.
Harald Grönstrandharald.gronstrand@hbl.fi
24.01.2023 18:00
Få öar i skärgården har orsakat så stora rubriker som Supershe Island –  den superexklusiva kvinnooasen i Raseborgs skärgård. År 2018 presenterade techmiljonären Kristina Roth ön Fjärdskär som en retreat för superkvinnor. För ynka 4 000 euro fick du – om du var kvinna – en veckas semester på ön.
”Ursprungligen ville jag hålla ett Skypemöte med alla ansökande men rätt fort insåg jag att det skulle ha blivit en heltidssyssla. Alla sorters kvinnor med olika bakgrunder är välkomna, vi är ute efter goda typer som har ett öppet sinne”, sade Roth till HBL:s reporter och fotograf som besökte ön sommaren 2018.
Läs mer: Kristina Roth är en målmedveten superkvinna som ogillar att tala om pengar

ANDRA LÄSER