Christoph Vitzthum ny styrelseordförande för Hanken

Tidigare ordföranden Jannica Fagerholm lämnade Hankens styrelse efter fjorton år.

Christoph Vitzthum.

Hanken meddelar att Christoph Vitzthum valts till ny styrelseordförande för Svenska handelshögskolan. Vitzthum är koncernchef för Fazer sedan 2013 och har en bakgrund på bland annat Wärtsilä.

"Vi är väldigt glada över att få en så erfaren och inspirerande ordförande, vi ser fram emot att få jobba med honom och den nya styrelsen och utveckla Hanken tillsammans. Jag vill dessutom tacka avgående ordförande Jannica Fagerholm för hennes fantastiska insats för Hanken", säger Karen Spens, rektor för Svenska handelshögskolan i ett pressmeddelande.

Jannica Fagerholm har suttit i Hankens styrelse i fjorton år.

Janne Larma, till vardags styrelseordförande på EQ, valdes till högskolans vice ordförande.

Styrelsen har tio medlemmar, sex från högskolesamfundet och fyra externa. Ordförande är alltid en av de externa medlemmarna.

Till styrelsens uppgift hör att fatta beslut om verksamheten, ekonomin och budgeten. Det är styrelsen som väljer högskolans rektor.

Hankens nya styrelse

Externa medlemmar: Christoph Vitzthum, koncernchef, Fazer, Roger Holm, direktör, Wärtsilä Marine Solutions, Janne Larma, arbetande styrelseordförande, EQ, Janicke Rasmussen, Dean Master, BI Norwegian Business School-.

Interna medlemmar: Mats Ehrnrooth, professor i företagsledning och organisation, Kenneth Högholm, professor i finansiell ekonomi, Mikko Vesa, biträdande professor inom företagsledning och organisation, Viveka Ekholm, kvalitetssäkringskoordinator. Jennifer Holmberg, studentrepresentant och Sebastian Ståhlberg, studentrepresentant.

ANDRA LÄSER