Ytterligare covidfall bland OS-deltagare

Covidfallen med koppling till OS fortsätter att trilla in. Ytterligare tre aktiva har testat positivt för covid-19, uppger OS-organisationen. En av de smittade var på plats i OS-byn.

En av tre nya bekräftade smittofall bland aktiva var på plats i OS-byn.
23.07.2021 08:02 UPPDATERAD 23.07.2021 08:04
På fredagen informerade arrangörerna om 19 nya fall, varav tre bland aktiva, vilket innebär att 106 personer på plats nu har bekräftats smittade redan innan spelen har invigts.
I lördags kom beskedet om det första bekräftade covidfallet inne i OS-byn i Tokyo. Sedan dess har ytterligare flera aktiva uppgetts vara smittade och många har tvingats ställa in deltagandet då de konstaterats smittade på hemmaplan.
Bland annat har sex personer ur Tjeckiens OS-trupp drabbats, de kom till Tokyo med samma flyg.
Och i onsdags meddelade britten Amber Hill, världsetta i skeetskytte, att hon testat positivt före avresan till Tokyo, och därmed tvingats dra sig ur tävlingen.
Sedan tidigare har bland andra chilenska taekwondoutövaren Fernanda Aguirre och nederländska skateboardåkaren Candy Jacobs, liksom tennisstjärnorna Alex de Minaur, Australien, och Coco Gauff, USA, bekräftat att de missar OS på grund av positiva test.

ANDRA LÄSER