Ny vändning i postiljonmordet i Myrbacka: En person anmälde sig själv till polisen

Polisen har häktat en person som själv anmält sig själv och erkänt brottet i fallet där en postiljon misstänks ha blivit mördad, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Arkivbild.
Annica Lindströmannica.lindstrom@hbl.fi
01.12.2022 14:31 UPPDATERAD 01.12.2022 16:14
En ung kvinna utsattes för ett allvarligt våldsdåd när hon delade ut post i Myrbacka tidigt på torsdagsmorgonen den 17.11.2022. Våldet hon utsattes för ska ha varit både rått och grymt, enligt polisen. Skadorna hon fick var så allvarliga att hon, trots sjukhusvård, avled.
Först häktades en person på sannolika skäl misstänkt för mordet. Men den personen släpptes i helgen eftersom polisen inte hade förutsättningar att hålla personen häktad. Polisen utreder dock fortfarande vilken roll den här personen spelade i händelseförloppet.
Tre veckor efter dådet kom ändå en vändning i fallet. Nu meddelar polisen att en annan person häktats misstänkt för mordet på den unga postiljonen. Personen som nu är häktad och misstänks för mordet ska ha angivit sig själv för polisen, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Enligt Yle Uutiset är den nu häktade personen en 19-åring. Personen ska ha häktats för den lägre misstankegraden eftersom det enbart är hens egen berättelse som står som grund för häktningen, rapporterar Yle.
Polisen utreder fallet och granskar vilken del den nu häktade personen har i brottet.
Polisen efterlyser fortfarande tips och ögonvittnen från natten då dådet ägde rum.

ANDRA LÄSER