50 nya fall av coronasmittan i Finland

Sammanlagt 6 493 personer har smittats av coronaviruset i Finland, enligt Institutet för hälsa och välfärd. Bild: Jussi Nukari/Lehtikuva

Institutet för hälsa och välfärd har uppdaterat sina siffror om coronaepidemin.

Sammanlagt 6 493 personer har smittats av coronaviruset i Finland, visar ny statistik från Institutet för hälsa och välfärd. Enligt institutets senaste statistik tillkom det 50 nya bekräftade fall av coronasmittan på torsdagen. De senaste siffrorna innebär att Finland har 117 bekräftade fall per 100 000 invånare.

Av dem som har smittats av coronaviruset vårdas 110 på sjukhus och 22 patienter får intensivvård. Sammanlagt 306 personer har hittills dött av sjukdomen covid-19 i Finland. Det betyder att det har tillkommit två nya coronarelaterade dödsfall under torsdagen.

Det totala antalet tillfrisknade är cirka 4 800 personer. Sammanlagt 160 100 personer har hittills testats för coronaviruset, uppger institutet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning