50 miljoner euro till engelsk damfotboll

Bild: Lehtikuva/Jared Wickerham

Engelsk fotboll ska bli mer inkluderande och mindre diskriminerande. Fotbollsförbundet FA satsar därför drygt 200 miljoner euro per år på olika projekt, en utökning av fotbollssatsningar med 46 procent.

Drygt 50 miljoner euro ska gå till dam- och flickfotboll. 3 200 nya centrum för flickfotboll, inom ramen för projektet SSWE Wildcats, ska byggas upp fram till 2020. Och damernas högstaliga få det stöd som den behöver för att växa.

"Vi gör det här för att vi vill dubbla antalet kvinnliga fotbollsspelare och försäkra oss om fortsatta landslagsframgångar", skriver FA på sin webbplats.

FA ska också genomgå strukturella och organisatoriska förändringar för att bli öppnare och mer transparent. Tack vare lukrativa tv-avtal och försäljningen av FA-cupen är FA ett mycket ekonomiskt välmående fotbollsförbund.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39