Nattåg från Stockholm till Berlin från slutet av mars

Från och med den 31 mars går det att åka nattåg, utan byten, med SJ till Berlin när tågföretaget förlänger nattågslinjen Euronight.

Från och med den 31 mars startar SJ nattågslinje, utan byten, till Berlin. Arkivbild.
01.02.2023 08:49
Sedan den 1 september 2022 kör SJ nattåg till stationen Hamburg-Altona i norra Tyskland. I och med att tågen under sommarhalvåret, från den 31 mars till den 30 september, kommer att fortsätta vidare till Berlin blir det lite förändringar i resandet till Hamburg, skriver SJ i ett pressmeddelande.
När tåget från och med 31 mars fortsätter till Berlin flyttas uppehållet i Hamburg från stationen Altona till Hamburg Hauptbahnhof.
I Berlin ankommer tåget sedan till Berlin Hauptbahnhof men avgår norrut från Berlin Gesundbrunnen utom på lördagar då det avgår från Hauptbahnhof på grund av banarbete.
SJ: s affärschef Christer Litzell säger enligt pressmeddelandet att intresset för nattågen till Hamburg varit stort sedan de började köras i höstas. Men det har också funnits ett stort intresse för att kunna komma längre söderut i Tyskland med tåg.
"Därför är det väldigt roligt att kunna erbjuda Berlin som destination. Det är ett eftertraktat resmål och en bra knutpunkt för fortsatt resande ut i Europa för den som vill det", säger Christer Litzell.
Biljetterna till resor under perioden 31 mars till 30 september släpps till försäljning i dag den 1 februari.

ANDRA LÄSER