Fortsatt våldsamt under Mexikoval

Ett avhugget människohuvud kastades mot en vallokal i den mexikanska staden Tijuana, vid USA-gränsen, på söndagen. I närheten av vallokalen hittades även plastpåsar med kroppsdelar, uppger lokala myndigheter.

Över 90 politiker har dödats sedan valrörelsen i Mexiko inleddes i september.
Ytterligare ett avhugget huvud och andra kroppsdelar placerades senare under söndagen vid en annan vallokal i Tijuana, och inte långt därifrån hittades kvarlevor efter människor vid en tredje vallokal.
Söndagens mellanårsval i Mexiko, och dess valrörelse, har varit bland de blodigaste i landets historia. Över 90 politiker uppges ha mördats sedan valrörelsen inleddes i september och nära tusen personer har utsatts för attacker.

Granatliknande föremål

I delstaten Mexiko ska ett granatliknande föremål ha kastats in i en vallokal under valdagen. Föremålet visade sig vara ofarligt men lokalen tömdes tillfälligt på människor.
I delstaten Sinaloa rånades flera vallokaler på valmaterial och i delstaten Chiapas, i sydöstra Mexiko, dödades flera personer i lördags då beväpnade män överföll personer som förberedde vallokaler inför söndagen. En person skadades och när denne skulle föras till sjukhus attackerades bilen som han och personer ur lokalbefolkningen färdades i. Fem personer sköts ihjäl, uppger myndigheterna.

Kriminella grupper

På söndagen genomfördes mellanårsval i Mexiko för att utse 500 ledamöterna i kongressens underhus, 15 av 32 delstatsguvernörer samt tusentals lokalpolitiker.
Erik Ulises Ramírez, en vänsterkandidat som överlevde ett mordförsök förra månaden i Cocula, i delstaten Guerrero, säger att två av hans allierade hade kidnappats och misshandlats för att sedan släppas på söndagen.
Regeringen säger att de flesta av morden är kopplade till kriminella grupper som vill öka sitt politiska inflytande, främst på lokal nivå.
ANDRA LÄSER