Guardiola: "Varför skulle jag lämna?"

Pep Guardiola kommer inte att lämna Manchester City – även om domen från Uefa står fast.Det sade den spanske managern till Sky Sports efter 2–0-segern över West Ham i Premier League.

Manchester Citys Kevin De Bruyne, till vänster, klappas om av managern Pep Guardiola i samband med att målskytten byts ut.
TT-HBL
20.02.2020 08:10 UPPDATERAD 20.02.2020 08:12
– Varför skulle jag lämna? Jag sade för en månad sedan att jag älskar den här klubben och jag vill vara här, sade han.
För bara några dagar sedan kom beskedet att klubben fälls för brott mot europeiska fotbollsförbundets, Uefas, finansiella regelverk och bestraffas med30 miljoner euro i böter och stängs av från Champions League i två år.
City har hela tiden nekat till anklagelserna och kommer att överklaga Uefas dom till Cas, idrottens skiljedomstol.
– Vi har pratat med spelarna, de närmaste tre månaderna kommer vi att fokusera på det vi måste göra och sedan får vi se vad beslutet blir. Jag kommer att stanna och hjälpa klubben behålla den här nivån så länge som möjligt, sade Guardiola till Sky Sports.
Manchester City gjorde sin första match efter den korta vinterpausen och hade inga problem att befästa andraplatsen. Rodrigo skarvade in 1–0 på nick från svår vinkel efter en halvtimme och Kevin de Bruyne sköt 2–0 i 62:a minuten.
City, som är i åttondelsfinal i denna säsongens Champions League, är 22 poäng bakom Liverpool, men fyra poäng före trean Leicester.

ANDRA LÄSER