Lauri Markkanen glödhet – sänkte nio trepoängare

Basketspelaren Lauri Markkanen fortsätter att ånga på i NBA. Mot Detroit tangerade han sitt högsta poängsaldo i karriären.

Detroit Pistons kunde inte stoppa Lauri Markkanen.
Jonatan Sparvjonatan.sparv@hbl.fi
21.12.2022 10:11 UPPDATERAD 21.12.2022 10:14
Efter en fantastisk start på säsongen har Lauri Markkanens Utah Jazz haft det kämpigare på sistone och halkat ner i tabellen. Natten till onsdag knep man ändå en seger mot Detroit Pistons med 126–111 (61-60).
Och Markkanen bidrog i allra högsta drag till Utahs seger. Finländaren satte inte mindre än nio trepoängare och gjorde 38 poäng totalt – NBA-karriärens högsta saldo för Markkanen.
Finländaren var ruskigt effektiv, i synnerhet utanför trepoängslinjen. Av tretton försök satte han nio.
Efter en jämn första halva på matchen drog Jazz i från i tredje kvarten, mycket tack vare finländaren. Tränaren Will Hardy var mycket nöjd med Markkanens insats efter matchen.
”Lauri spelade helt otroligt. Det var tack var honom som vi tog ledningen”, sade Hardy.
Markkanen har lyckats uppnå samma poängskörd (38) en gång tidigare under karriären. Det var mot Phoenix Suns för en dryg månad sedan.
Utah Jazz hade förlorat två matcher i rad inför matchen mot Detroit. Segern innebär att Jazz ligger på en åttonde plats i den västra konferensen. Hittills har man 18 segrar och 16 förluster.

ANDRA LÄSER