Premiär för ny finsk julkomedi i höst

Christoffer Strandberg spelar huvudrollen i en ny finsk julkomedi i höst.

Christoffer Strandberg, Martti Suosalo, Eeva Litmanen, Ali Jahangiri, Pirkko Hämäläinen, Kreeta Salminen. Kuva: Don Films
Ett första smakprov av Taru Mäkeläs julkomedi Kulkuset kulkuset (bjällerklang på svenska) publicerades passligt inför midsommaren. Filmen har biopremiär den 28 oktober i år.
I trailern som publicerades på onsdagen syns bland andra Christoffer Strandberg, som spelar huvudrollen i filmen tillsammans med Martti Suosalo.
Andra skådespelare som är med i filmen är Antti Tuomas Heikkinen, Martti Lemmalo, Eeva Litmanen, Ali Jahangiri, Pirkko Hämäläinen och Sari Siikander.
Nordisk film skriver i ett pressmeddelande att filmen handlar om två släkter som samlas för att fira jul tillsammans för första gången någonsin.
– Inför midsommaren är det roligt att inse att det bara är sex månader kvar till jul. Julen är en högtid då många olika förväntningar möts, och det finns en enorm laddning i luften. Den här komedin definieras av det fina talesättet att "det man inte klarar av att prata om måste man göra film av", säger regissören Mäkelä i pressmeddelandet.
Filmen produceras av produktionsbolaget Don Films och baserar sig på den svenska komedin En underbar jävla jul (2015) skriven av Kristofer Gummerus.
ANDRA LÄSER