Tio punkter inför finalen i Paris

Liverpool är knapp favorit men Real Madrid har kunnat ladda inför finalen i flera veckor. HBL listar tio saker att tänka på inför finalen på lördag

Mohamed Salah har gjort åtta mål på tolv matcher i Champions League. Karim Benzema har nätat hela femton gånger på elva matcher.
Jonas von Wendtjonas.wendt@hbl.fi
28.05.2022 05:00
 Liverpools jakt efter fyra titlar tog slut i och med att Manchester City vann Premier League. Real Madrid säkrade La Liga-titeln i god tid vilket gett laget, tränarna och spelarna ro att fokusera på den stora finalen i Paris.
Jürgen Klopp prisas och hyllas av de flesta och tysken är en utmärkt utvecklare av spelet i sig. Efter att tysken tog över Liverpool har igen blivit ett av de bästa lagen i Europa. Klopp vann Champions League 2019 med Liverpool. 2013 blev det en bitter finalförlust med Dortmund mot Bayern då Arjen Robben på stopptid gjorde 2–1.
Carlo Ancelotti har basat för åtta olika klubbar i Champions League-sammanhang. Av fyra finaler har hans lag vunnit tre. Den enda förlusten kom med Milan i Istanbul mot Liverpool 2005. Han har vunnit titeln med AC Milan två gånger och var mannen som 2014 lotsade Real till klubbens tionde titel i de här sammanhangen.

ANDRA LÄSER