Mördad journalists son lämnar Saudiarabien

Den mördade saudiske journalisten Jamal Khashoggis äldste son Salah har lämnat Saudiarabien tillsammans med sin familj, rapporterar människorättsorganisationen Human Right Watch (HRW).

Tidigare i veckan skakade Salah bin Jamal Khashoggi (t v) hand kronprins Mohammed bin Salman under den stora omstridda investeringskonferensen som hålls i Riyad i Saudiarabien.
Salah och hans familj befinner sig nu ombord på ett plan på väg till (Washington) DC, säger Leah Whitson, HRW-chef i regionen, till nyhetsbyrån AFP.
Salah bin Jamal Khashoggi har tidigare varit belagd med reseförbud och inte tillåtits lämna landet.
Tidigare i veckan sågs Salah bin Jamal Khashoggi skaka hand med kronprins Mohammed bin Salman under den stora omstridda investeringskonferensen som hålls i Riyad i Saudiarabien.
Jamal Khashoggi dödades på det saudiska konsulatet i Istanbul i Turkiet den 2 oktober.
Från att inledningsvis ha förnekat inblandning i det som först benämndes som ett försvinnande har Saudiarabien stegvis medgivit att journalisten dödades på konsulatet. Först genom att hävda att ett "slagsmål gått snett" och senast – via landets riksåklagare – genom att medge att ett planerat mord ägt rum.
Den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman, har frånsvurit sig allt ansvar för dödsfallet, men flera aktörer har påtalat att en sådan händelse knappast kan inträffa utan att kronprinsen vet vad som har försiggått.

ANDRA LÄSER