Löftet: Adopterar hemlös katt vid VM-guld

Premier League-proffset Kurt Zouma misshandlade sin katt förra vintern och allt hamnade som ett filmklipp på nätet. Mittbacken möttes av allmänhetens avsky. Djurvännen Kyle Walker är annorlunda. Han lovar att adoptera en hemlös katt om England vinner VM.

Kyle Walker har fått en kompis i katten "Dave".
08.12.2022 06:00
Walker och landslagskompisarna Kalvin Phillips och John Stones tar väl hand om två hemlösa katter på lyxhotellet utanför Doha, där England har sin VM-bas.
– Vi kallar dem "Dave" och "Paul", säger Phillips till engelska medier.
Medlemmarna ur "Three Lions" matar dagligen sina nyvunna, mindre bemedlade vänner.
Hungriga, trådsmala katter stryker omkring lite varstans i Doha i jakt på föda. Phillips berättar för engelska medier att han och klubbkompisarna i Manchester City mötte "Dave" och "Paul" en kväll när de åt middag på femstjärniga hotellet Souk Al Wakra några mil söder om Doha.

"Chillar med oss"

– Första kvällen vandrade en katt fram till oss, så vi slängde lite kyckling och sånt till den. Och nästa dag gick vi till samma hörn och han satt där och väntade på oss, säger Phillips till The Daily Express.
– När vi äter matar vi "Dave" och han sitter och chillar med oss.
"Dave" fick snart sällskap av enögda "Paul".
Phillips förklarar namnvalen:
– De är typiskt engelska, vanliga i Yorkshire. Jag tror att det första namnet bara dök upp i "Stonesys" (John Stones) tankar.
Phillips, Walker och Stones är alla uppväxta i Yorkshire.
Skulle England gå hela vägen och vinna VM har Kyle Walker lovat att adoptera "Dave".
– Om det går att ta med honom hem. Vi kan dela på katten, jag och John (Stones). Han kan få bo på Manchester Citys träningsanläggning, säger Walker till brittiska medier.

"Han mår bra"

På dagens presskonferens gav Walker en statusuppdatering kring hur det är med "Dave".
– Han hade ett litet rivsår, förmodligen från en fajt om reviret och maten. Men han klarar sig bra och förhoppningsvis kan jag hålla mitt löfte att han får komma hem med oss om vi vinner VM. Han mår bra och tack för frågan.
England möter Frankrike i VM-kvartsfinal på lördag.

ANDRA LÄSER