Finlandsarenan tillbaka efter coronapaus

De politiska högdjuren och samhällsdebattörerna samlas igen till en vecka av debatt och diskussion. Finlandsarenan är tillbaka efter ett års paus.

Ordförandedebatten fördes på Björneborgs torg förra gången Finlandsarenan ordnades, det vill säga 2019.
Årets version av politik- och samhällsevenemanget Finlandsarenan ordnas som ett hybridevenemang. Under veckan kommer diskussioner att strömmas direkt från Björneborgs torg, utomhusbadet Allas Sea Pool i Helsingfors och från MTV 3:s studior.
Coronapandemin satte förra året stopp för evenemanget som vanligtvis ordnas i Björneborg. Årets evenemang är den femtonde Finlandsarenan och teman som lyfts upp är miljö, delaktighet och digitalisering.
Program ordnas från måndag till fredag, till största delen på finska. Under tisdag och onsdag ordnas även en del program på svenska. Folktingets program om nätmobbning bland unga kan ses på onsdag klockan 16.55. Ett par timmar tidigare, klockan 14.55, sänds en diskussion om det nordiska samarbetet ordnad av Utrikesministeriet och Nordiska ministerrådet.
På tisdag klockan 20 sänds den årliga ordförandedebatten. I år strömmas den från Allas Sea Pool där 1 500 personer har möjlighet att följa med avgiftsfritt på plats.
I ordförandedebatten deltar Li Andersson som är ordförande för Vänsterförbundet, Kristdemokraternas ordförande Sari Essayah, Sannfinländarnas avgående ordförande Jussi Halla-aho, Samlingspartiets vice ordförande Antti Häkkänen, vice ordförande Markus Lohi från Centern, Socialdemokraternas första vice ordförande Niina Malm, Maria Ohisalo som är De Grönas ordförande och Svenska folkpartiets vice ordförande Henrik Wickström.
Finlandsarenan är ett samarbete mellan mediebolaget MTV 3 och Björneborgs stad.

ANDRA LÄSER