Den nya kundkapitalismen från USA har nått sjukhusbädden i Mejlans

Glöm att bolagets viktigaste uppgift är att bereda vinst åt aktieägarna. Glöm också hänsynen till alla intressenter och hållbarhetsfrågorna. Fokusera på kunden. Det här är den uppdaterade NPS-filosofin som är svår att undvika – till och med när man föder barn i Helsingfors.

Andrea Borenius och Christoffer Herberts son föddes på torsdagsmorgonen i Helsingfors. På fredagen stod de i beråd att åka hem till döttrarna som väntade ivrigt på att få se den nya familjemedlemmen.
13.12.2021 16:05
Christoffer Herberts öppnar dörren till rum 226 på hotell Familjeboet i Mejlans. I sängen sitter Andrea Borenius och ammar deras tredje barn, en dygnsgammal son.
Vi har kommit hit för en fråga: Hur sannolikt skulle du rekommendera vårt sjukhus till dina vänner eller till din familj, ifall de behöver likadan vård eller undersökningar?
Den här frågan får HUS patienter numera antingen per sms, via en nätsida eller på en pekplatta bredvid bädden. Att det råkar vara två före detta HBL-medarbetare som ställer upp för intervju är en ren slump, men visar sig vara intressant på grund av deras modersmål.

ANDRA LÄSER