Riksdagsledamot Antti Lindtman blir pappaledig

Pappaledigheten varar i över en månad.

Antti Lindtman har en tio månader gammal dotter, Sofie.
06.09.2018 19:13 UPPDATERAD 06.09.2018 19:39
Socialdemokratiska riksdagsgruppens ordförande Antti Lindtman blir pappaledig i början av nästa vecka. Ledigheten pågår till mitten av oktober, skriver Lindtman på Facebook.
– Barnets första år är en unik tid. Dagarna och månaderna går snabbt och kommer aldrig tillbaka, skriver Lindtman.
Lindtman och hans fru Kaija Stormbom fick en efterlängtad dotter för tio månader sedan. Stormbom är nästan tjugo år äldre än Lindtman, 36.
– Samtidigt har jag övat på att kombinera familjelivet och jobbet. På hösten står vi inför flera stora frågor: hur ska det gå för vårdreformen, hur framskrider underrättelselagarna, hur slutar arbetslivsfrågorna, för att nämna några, skriver Lindtman.
Han skriver att det antagligen inte finns någon rätt tidpunkt att ta en paus, men att han vill prioritera barnet.
– Jag vill inte vara en far, som efter ett år inser att han inte hållit sin pappaledighet, eftersom det hela tiden fanns viktigare saker att göra. Vidare, om vi politiker pratar om jämställt föräldraskap, är det bra att själv också ta ansvar.
Lindtman skriver att han är tacksam över att socialdemokratiska riksdagsgruppen ställer sig positivt till hans pappaledighet.
– Jag kommer att njuta av varje gemensam stund med Sofie och hela familjen.

Olemme perheessämme keskittyneet lähes kymmenen kuukauden ajan uuden ihmeellisen elämän alkutaipaleeseen. Sofie kehittyy...

Posted by Antti Lindtman on Thursday, September 6, 2018

ANDRA LÄSER