Original-Wednesday Lisa Loring död i stroke

”Original-Wednesday”, Lisa Loring, avled i lördags. Loring spelade rollen som dottern Wednesday i familjen Addams under 1960-talet och avled i helgen i stroke, bara 64 år gammal.

Ken Weatherwax (längst till höger) på e bild från 2006 tillsammans med sina forna "Familjen Addams"-kollegor John Astin, Felix Silla och Lisa Loring.
30.01.2023 07:57 UPPDATERAD 30.01.2023 15:25
Netflix-serien Wednesday som är en spinoff på Familjen Addams och kretsar kring dottern i familjen med samma namn är en av streamingtjänstens största succéer.
Lisa Loring blev känd på 1960-talet när hon spelade rollen som Wednesday, en roll som hon återkom till 1977 i tv-filmen ”halloween with the New Addams Family”, skriver nöjestidningen Deadline.
Hon har också haft roller i flera shower som The Phyllis Diller show, The girl from U.N.C.L.E., Fantasy island och Barnaby Jones.
Skådespelerskans död tillkännagavs på Facebook av Lorings väninna Laure Jacobson som meddelade att Loring drabbades av en massiv stroke förra veckan och att de tvingats stänga av de livsuppehållande maskinerna under lördagen.
Enligt Jacobson fick skådespelerskan sin stroke på grund av rökning och högt blodtryck.

ANDRA LÄSER