Att äta kött hör till de nationella kostrekommendationerna, men vilket kött vi väljer att äta är något vi som konsumenter kan påverka. Marthaförbundet ser kött mera som tilltugg än en huvudrätt. Med det nyutkomna matkulturmagasin Köttkunskap – från nos till svans vill marthorna lyfta diskussionen om vilket kött vi äter och hur mycket.
Hållbar köttkonsumtion har diskuterats länge och den debatten behöver föras om och om igen. Framför allt vill förbundet lyfta frågan: Varför äter vi inte hela djuret om vi en gång är i gång?
Genom att ta tillvara alla delar av djuret undviker vi onödigt matsvinn och får samtidigt ta del av nya och spännande smakupplevelser. Med kunskap om tillredning av olika styckdelar, rätt smakkombinationer och en vilja att testa på nytt kan alla tillreda såväl tunga som lever, hjärta som kind.
ANDRA LÄSER
Tv-recensioner
Recension: “Jag vill knappt ha barn längre” – ny dokumentär skildrar svenska influeraren Bianca Ingrossos liv
04.06.2023 15:08

Skola och utbildning
Erfaren svensk spanare fick inte jobba som polis i Finland – ”Borde ha gått om hela utbildningen – då sa jag nej”
04.06.2023 05:01


Helsingfors
”Fruktansvärt” – träd vid rysk-ortodox kyrka vandaliserade med Z-symboler
04.06.2023 15:37

Konsument
Pernod Ricard backar, Marabouägaren tiger – ”Kunderna röstar med fötterna då företag agerar oetiskt”
04.06.2023 14:34
