Thobias Thorwid är svensken som dissade Finland i UMK

Vem var den divige svensken som drev med Finlands Eurovisionsframgångar i UMK i lördags? Svar: han heter Thobias Thorwid och flyttade till Finland i höstas för att ägna sig åt cheerleading på landslagsnivå.

Thobias Thorwid är i vår även aktuell som programledare i Skrattattack, en nytt humorprogram på Yle Teen med tonåringar som tävlar i skratt.
Malin Slottemalin.slotte@hbl.fi
27.02.2023 18:11 UPPDATERAD 01.03.2023 15:53
– Hallå där, det är jag som är Thobias Thorwid, från Eurovision song contests huvudstad Stockholm, Sverige. Jag själv är en avgudad ESC-ambassadör, and one of the most well-known faces in modern Eurovision.
Så presenterade Thobias Thorwid, iklädd svart päls och vit pälsmössa, sitt teatraliska alter ego i två humorinslag i lördagens UMK, där han – med divig elakhet – jämförde Sveriges Eurovisionsframgångar med Finlands mer anspråkslösa dito.
32-åriga Thorwid är ett stort Eurovisionsfan och bekant i Eurovisions- och Melodifestivalkretsar, men i motsats till vad han påstod i UMK är hans hemort inte längre Stockholm. Han är visserligen född och uppvuxen där, men bor sedan i höstas i Esbo.

ANDRA LÄSER