Ryan Lochte stängs av i tio månader

Den amerikanske simstjärnan Ryan Lochte stängs av i tio månader och över VM i juli nästa år, efter händelserna på en bensinstation under OS i Rio.

08.09.2016 19:17 UPPDATERAD 08.09.2016 19:27
Internationella olympiska kommittén, USA:s olympiska kommitté och det amerikanska simförbundet har fattat beslutet.
Förutom avstängningen döms Lochte till 20 dagars samhällstjänst, uppger USA:s simförbund på sin nätsida.
De andra tre simmarna, Jimmy Feigen, Gunnar Bentz och Jack Condor, som var inblandade i händelsen får fyra månaders avstängningar.
– De här idrottarnas beteende var oacceptabelt. Det skadade allvarligt våra värdar och avledde uppmärksamheten från vårt lags historiska framgångar, säger Scott Blackmun, vd på USA:s simförbund.
Internationella simförbundet (Fina) skriver i ett pressmeddelande att man tycker att sanktionerna är på rätt nivå och att man inte kommer att vidta ytterligare bestraffningar. Fina noterar också att samhällstjänst ingår i Lochtes dom.
Lochte och hans simkamrater vållade stor uppståndelse när de uppgav för pressen att de rånats under vapenhot efter en utekväll i Rio de Janeiro i samband med OS. Det visade sig senare att de ljög och egentligen hade varit berusade på en bensinstation där de ska ha förstört en skylt eller en toadörr, som en beväpnad vakt sedan tvingade dem att betala för.

ANDRA LÄSER