Insändare: Burlesk för tonåringar tycks vara ok

07.12.2022 16:17
Nu går debatten het på HBL:s nätsidor om huruvida det är lämpligt att ha burlesk eller striptease som programpunkt på firmans julfest. Med rättfärdighetens patos ställer journalisterna kommundirektörer och artister till svars och undrar om de förstår att någon kan ta illa upp av det. Och ansvarspersoner ber offentligt om ursäkt och ser det hela som ”pinsamt” och ”mycket beklagligt” och är ledsna för att någon tagit illa vid sig.
Glömd är Radio Extrems sexshow i skolorna i våras då journalisterna med samma självrättfärdighet slukade mig levande för att jag på insändarsidan vågade ifrågasätta det lämpliga i turnén. Som läsare av HBL ska man alltså, om jag förstått saken rätt, dra slutsatsen att striptease eller burlesk är olämpligt på vuxna människors julfester, men går nog an som programpunkt för 15-16-åringar på skoltid.
I det senare fallet är det varken pinsamt eller beklagligt och ursäkter framförs inte till dem som tagit illa upp eller till och med skada. Hoppas att var och en stannar upp och reflekterar över denna motstridighet.
Katarina Finnilä, psykolog, Lojo

ANDRA LÄSER