Låt oss ta det viktigaste först: Ingen jäkla grädde. Det kvittar vad din mamma, bror, hushållslärare eller granne har sagt. Det ska inte vara grädde i en carbonara. Lagar man den på rätt sätt är det ingen konst att få till den där ljuvliga krämigheten utan att blanda in mejeriprodukter som alls inte hör hemma i originalet.
Matsätten har sitt ursprung i trakten kring Rom, där man aldrig skulle komma på tanken att hälla i grädde. Själva namnet tros betyda ”kolarhustruns spaghetti” och syftar på att rätten är prickig av peppar som vore den tillagad i en kolkällare.
Antagligen finns det lika många recept på denna favoritpasta som den har fans, men principen är densamma:
ANDRA LÄSER
Tv-recensioner
Recension: “Jag vill knappt ha barn längre” – ny dokumentär skildrar svenska influeraren Bianca Ingrossos liv
04.06.2023 15:08

Konsument
Pernod Ricard backar, Marabouägaren tiger – ”Kunderna röstar med fötterna då företag agerar oetiskt”
04.06.2023 14:34


Helsingfors
”Fruktansvärt” – träd vid rysk-ortodox kyrka vandaliserade med Z-symboler
04.06.2023 15:37

Åland
Böter för passagerare i bakluckan – fredagsnatten bjöd på udda händelser för polisen på Åland
04.06.2023 11:53
