Nya tider, ny strategi och nytt grepp om restriktionerna

Det är välkommet att regeringen uppdaterar sin coronastrategi och anpassar den efter omikronverkligheten. Tisdagens strategiförhandlingar var hoppingivande, trots att restriktionerna förlängs till mitten av februari. Statsminister Sanna Marin tog ett fastare grepp om coronahanteringen.

Statsminister Sanna Marin informerade om hur regeringen ska förnya coronastrategin vid Ständerhuset 18.1. Ledarskapet och kommunikationen blev tydligare än veckan innan.
19.01.2022 15:40 UPPDATERAD 19.01.2022 16:21
De strängare restriktioner vi lever med just nu kommer att förlängas till medlet av februari. Det var ett av de konkreta besked som kom efter regeringens förhandlingar på tisdagen.
Hela regeringen (HBL 19.1) förhandlade om den nya coronastrategin, vilket naturligtvis innebar att förhandlingarna leddes av statsminister Sanna Marin (SDP), som också informerade om hur man nu resonerar.
Förra veckan var det regeringens färska coronaministergrupp som samlades. Den leds av omsorgsminister Krista Kiuru (SDP) som kryddade sitt budskap både före och efter förhandlingarna på ett sätt som väckte förundran. Det ledde till att finansminister Annika Saarikko föreslog att statsministern borde leda coronaministergruppen, vilket Sanna Marin avvisade med hänvisning till alla de övriga uppgifter hon ansvarar för.

ANDRA LÄSER