Bloggaren Dagny Carlsson är död – blev 109 år

Den svenska bloggaren Dagny Carlsson har gått bort, enligt Kulturnyheterna i SVT. Hon benämndes ofta som "världens äldsta bloggare".

Svenska bloggaren Dagny Carlsson har gått bort. Arkivbild.
24.03.2022 13:53 UPPDATERAD 24.03.2022 16:19
Det var vid 99 års ålder som Dagny Carlsson gick en datorkurs och 100 år gammal startade hon sin blogg, där hon kallade sig själv för Bojan.
– När jag inte dog var jag tvungen att börja leva. Man kan ju inte sitta ena dagen efter den andra och bara vänta på att dö, och inte göra det, sade hon när hon 2017 medverkade i P1:s "Sommar".
– Jag försöker inspirera gamla tanter att hänga med i utvecklingen, sade hon också till TT i samband med programmet.
Dagny Carlsson har bland annat medverkat i dokumentärserien "Det är inte så dumt att bli gammal" och har gett ut den självbiografiska boken "Livet enligt Dagny". Regissören Åsa Blanck har följt henne i dokumentären "Livet börjar vid 100" som handlar om hur Dagny Carlsson hittade lyckan genom sitt bloggande.
– Hon har tagit med mig på de vildaste äventyren. Så tror jag att hon alltid har varit, men kanske hon tillät sig bli så ännu mer efter hon blev 100: ”Skit samma, nu kör vi”. Och de äventyren är slut nu, säger Åsa Blanck till Kulturnyheterna.
Dagny Carlsson blev 109 år.

ANDRA LÄSER