Socialdemokraterna välkomnar Samlingspartiets kritik – "Bra om skillnaderna blir synliga"

Socialdemokraternas partisekreterare Antton Rönnholm försvarar den nuvarande regeringen efter kritik från Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo.

Socialdemokraternas partisekreterare Antton Rönnholm (mitten) medger med glädje att den nuvarande regeringens linje skiljer sig från oppositionens linje. Till vänster statsminister Sanna Marin, till höger riksdagsledamot Antti Lindtman.
Politik handlar om värderingar och val, och det är bra om de nu blir synliga. Så kvitterar socialdemokraternas partisekreterare Antton Rönnholm kritiken från Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo.
Orpo säger i Iltalehti att han är "av diametralt annan åsikt än den nuvarande vänsterregeringen" och att Samlingspartiet kommer att sätta in en högre oppositionsväxel i höst.
Rönnholm konstaterar att det är bra om värderingsskillnaderna mellan partierna blir synliga, och att merparten av befolkningen stöder regeringen.
Rönnholm nämner den subjektiva rätten till dagvård, mindre dagvårdsgrupper och bindande vårddimensionering som exempel på korrigeringar som regeringen gjort sedan den förra regeringen där Samlingspartiet medverkade.
– Jag medger med glädje att SDP:s och den nuvarande regeringens linje skiljer sig från Samlingspartiets och oppositionens linje, skriver Rönnholm i ett pressmeddelande.
Rättelse: I en tidigare version var partisekreterarens namn felangivet i texten.

ANDRA LÄSER