Secret Service med finlandssvenska Johan Becker framgångsrika i öst: "Vi står på Ukrainas sida"

För drygt 4 år sedan blev den finlandssvenska sångaren och låtskrivaren Johan Becker solist i den svenska popgruppen Secret Service. På lördag uppträder bandet i Helsingfors. 

– Det är roligt att komma till Helsingfors där jag bodde mina fyra första år, säger Johan Becker. 

Johan Becker är frontfigur i Secret Service.
Niclas Lönnqvistniclas.lonnqvist@hbl.fi
22.08.2022 20:00 UPPDATERAD 23.08.2022 10:00
Secret Service är en svensk grupp som hade internationella framgångar på 80-talet med låtar som Oh Susie, Ten O'Clock Postman och Flash in the Night. Johan Becker har varit verksam i Sverige sedan 1997. För fyra år sedan tog hans karriär en ny vändning då han tillfrågades om han vill bli sångare i Secret Service. 
– Jag fick ett samtal av Anders Hansson som är medlem i Secret Service och som jag känner sedan en längre tid. Han frågade om jag skulle ha lust att bli bandets nya sångare i stället för Mikael Erlandsson som valde att sluta. Det var inte svårt att tacka ja, säger Johan Becker. 
Han berättar att han första gången kom i kontakt med bandets musik som 10-åring då han hörde låten Flash in the Night, men att han då knappast kunde föreställa sig att han en dag skulle fungera som solist för bandet. Sin första spelning med Secret Service gjorde Becker i Kaunas i Litauen inför 14 000 åskådare. 

ANDRA LÄSER