Drunkningsolyckan i Borgå simhall utreds som dödsvållande

Polisutredningen kring olyckan där ett 7-årigt barn drunknade i Borgå simhall fortsätter. Brottsutredningen är i nuläget dödsvållande.

Med hjälp av videomaterial har polisen fått en klar bild av händelseförloppet.
Östra Nylands polisinrättning uppger att man fortsätter utreda olyckan där ett 7-årigt barn omkom i Borgå simhall. Olyckan inträffade på torsdagen, den 5 november, när barnet deltog i en eftermiddagsklubbs verksamhet. Trots återupplivningsförsök kunde inte barnets liv räddas.
Från polisen uppger man att man tittat på videoövervakningens bildmaterial och att man utfört ett flertal förhör. Videomaterialet har gett en klar bild av vad som hände, och med ytterligare förhör ska händelseförloppet ännu preciseras.
Barnet deltog i ledd verksamheten i simhallen, och på plats fanns såväl eftermiddagsklubbens handledare som simhallens egna övervakare. Målet är nu att reda ut alla detaljer som hör till olyckan, och därför granaskar man vad de säkerhetsansvariga personerna gjort och hur trygga byggnadens strukturer är. Utredningens brottsrubricering är dödsvållande.
Östra Nylands polisinrättning ber att två kvinnor som befann sig i närheten av drunkningsplatsen när olyckan ägde rum tar kontakt. Numret är 0295–436 442.
ANDRA LÄSER