Uppgifter: Elon Musks köp av Twitter i fara

Twitters aktie föll fyra procent i torsdagens efterhandel. Raset kom efter det att Washington Post rapporterat att rymdentreprenören Elon Musks köp av sociala medier-jätten är i fara.

Elon Musk börjar tveka om sitt köp av Twitter, enligt Washington Post. Arkivbild.
TT
08.07.2022 10:19
Elon Musk har tidigare antytt att han är beredd att avbryta affären, som är värd 44 miljarder dollar. Han har uttryckt oro över den stora mängden spam- och fejkkonton som härjar på plattformen.
Trots att han fått tillgång till intern data har det varit svårt att fastställa hur stor procentandel av totalen som de falska kontona faktiskt utgör, skriver Washington Post.
En källa uppger för tidningen att Musk och hans rådgivare förbereder sig för att "ändra riktning" när det gäller köpet av Twitter.
Twitters aktie handlas sedan tidigare långt under det pris Musk har erbjudit per aktie.
Dan Ives, analytiker på Wedbush, konstaterar i ett meddelande till investerare att "såpoperan kring Twitter" kan få sin upplösning de kommande månaderna.
"Twitteraffären har helt klart skapat kaos hos Twitter."
Twitter har tidigare bedyrat att mindre än fem procent av användarkontona är falska. Men Elon Musk tror att det faktiska antalet är mycket högre.
Chanserna att Musk köper Twitter under de tidigare framförhandlade villkoren är nu små, enligt Dan Ives. Wedbush bedömer att chansen att Musk går vidare med köpet till ett lägre pris är 60 procent.

ANDRA LÄSER