Enrique om dottern: "Hon är närvarande varje dag"

VM-matchdagen mot Tyskland var inte vilken som helst för Spaniens förbundskapten Luis Enrique. Hans dotter Xana skulle ha fyllt 13. – Hon finns inte med oss fysiskt längre, men hon är närvarande varje dag, sade Luis Enrique.

Spaniens förbundskapten Luis Enrique hade sin dotter Xana, som skulle ha fyllt 13 år den 27 november i år, i tankarna under söndagens VM-match mot Tyskland.
28.11.2022 12:56
Med fyra poäng efter två matcher har Spanien skaffat sig goda möjligheter att ta sig vidare från grupp E i fotbolls-VM. Men mästerskapet var inte det enda som fanns i tankarna hos förbundskaptenen Luis Enrique under söndagens 1–1-match mot Tyskland.
Den 27 november 2022 var också dagen då hans dotter skulle ha fyllt 13 år.
– Det var en speciell dag för mig och för min familj. Vi har inte vår dotter med oss fysiskt längre, men hon är ändå närvarande varje dag. Vi tänker på henne ofta, vi skrattar och funderar på vad hon skulle ha gjort i alla de situationer som vi själva upplever, sade Luis Enrique efter söndagens match.
Xana Martínez dog i cancer för tre år sedan. Luis Enrique avgick som förbundskapten för att ta hand om sin dotter under hennes sista tid i livet, men återvände senare för att leda laget över EM och VM.
Redan inför matchen mot Tyskland lade 52-åringen ut en video på Instagram där han uppmärksammade sin dotter och där han önskade "Xanita" en fin födelsedag.
– Det är så här livet fungerar. Det handlar inte bara om de vackra sakerna och att finna lyckan, utan också om att lära sig hantera sådana här saker, sade Luis Enrique efter matchen.

ANDRA LÄSER