Varg påkörd av bil på Ring I

Vargen som under tisdagseftermiddagen rörde sig i området Sockenbacka-Britas i norra Helsingfors har påträffats under tragiska omständigheter. Vargen blev påkörd på Ring I vid Baggböle.

Vargen gick ett tragiskt öde till mötes strax efter klockan 17 på tisdagen. Genrebild.
Helsingfors polisen meddelade strax före klockan 16.30 på tisdagen om en varg som rörde sig i området Sockenbacka-Britasområdet.
Enligt polisens tweet hade flera rapporter om varg kommit in från allmänheten. Polisen avrådde bestämt från att närma sig vargen.
En knapp halvtimme senare kunde polisen meddela att jakten på vargen slutat i tragedi – vargen befann sig under en bil på Ring I. Den hade skadats allvarligt i en bilolycka på omfartsleden nära Baggböle. Polisen var snabbt på plats för att avliva vargen.
Klicka här om du inte ser tweeten.
"Polisen har fått flera rapporter om en möjlig varg som för närvarande går omkring i Sockenbacka-Britasområdet. Man ska inte närma sig djuret", skrev Helsingforspolisen på Twitter.
Det är inte första gången en varg skådas i Helsingfors. Så sent som i april förra året skrev HBL om en "cityvarg" som i flera dagar rörde sig innanför Ring I.

Såg du vargen?

Såg du vargen eller spår av den i Britas eller Sockenbacka? Hör gärna av dig till oss på redaktionen med sms eller samtal till 044 7835 720 eller mejl till nyheter.hbl@ksfmedia.fi.
Tidigare i februari demonstrerade en grupp aktivister mot vargjakt i Helsingfors.
ANDRA LÄSER