Putin talade på årsdagen för Krim-annekteringen

I Moskva hölls på fredagen ett stort firande för att markera åttaårsdagen av Rysslands annektering av Krim. President Vladimir Putin talade inför tiotusentals människor och hyllade den ryska invasionen av Ukraina.

Rysslands president Vladimir Putin talade på fredagen inför tiotusentals patriotiska ryssar vid ett firande för att högtidlighålla åttaårsdagen av annekteringen av Krim.
Med omvärldens ögon fixerade på rapporterna om flyktingströmmar och civila dödsoffer som fortsätter att strömma ut ur det krigsdrabbade Ukraina, riktade Ryssland på fredagen blicken bakåt.
På en scen i mitten av den väldiga Luzhniki-stadion i Moskva, arenan där VM-finalen i fotboll spelades 2018, höll Vladimir Putin ett tal till nationen för att fira åttaårsdagen av annekteringen av Krimhalvön.
Mot en fond av flaggor och proryska slagord hyllade Putin de ryska trupperna i Ukraina och upprepade sina påståenden om att den "särskilda militäroperationen" syftar till att stoppa "folkmordet" i Donbas.
Mitt under talet bröts sändningen i den ryska statstelevisionen, som bytte till ett klipp där patriotisk musik framfördes av en uniformsklädd kör.
Enligt nyhetsbyrån AFP avbröts Putin mitt i en mening där han sa: "det råkade sig så att operationen sammanföll med födelsedagen för en av våra enastående militär...".
Det är oklart om det rörde sig om ett tekniskt fel eller ett medvetet drag från den hårt kontrollerade statstelevisionen.
Kort därefter återgick sändningen till presidentens tal.
Samtidigt som Putin talade uppgav Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att 130 personer räddats efter den uppmärksammade bombningen av en teater i staden Mariupol. Hundratals människor, varav många barn, uppges fortsatt vara fångade i skyddsrum under den raserade byggnaden.

ANDRA LÄSER