Bil körde på flicka med elsparkcykel i Kyrkslätt – polisen till chauffören: "Anmäl dig"

Polisen söker en man som har kört på en flicka i Kyrkslätt. Mannen transporterade flickan till hälsovårdscentralen, men lämnade platsen utan att ge information.

Polisen vill få tag på mannen som körde på en 14-årig flicka i Kyrkslätt.
25.11.2021 11:15 UPPDATERAD 25.11.2021 11:26
På torsdagsmorgonen meddelar polisinrättningen i västra Nyland att en 14-årig flicka blev påkörd av en bil i Kyrkslätt i måndags. Flickan körde en elsparkcykel och befann sig på ett övergångsställe när hon blev påkörd.
Olyckan inträffade i korsningen vid Obbnäsvägen och Brohörnet ungefär klockan 16.15. På sin webbsida uppger polisen att flickan blev påkörd av en man som körde en äldre och grön farmarbil. Efter olyckan körde chauffören flickan till hälsovårdscentralen i Kyrkslätt, men lämnade platsen utan att ge någon information.
Därför önskar nu polisen att mannen anmäler sig till polisen. Enligt den påkörda flickan är mannen skäggig och över 40 år. Han ska ha haft mörka kläder och en randig hatt.
Polisen meddelar att chauffören, och personer som antingen har sett olyckan eller chauffören, kan kontakta polisen genom att mejla till adressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller genom att ringa telefonnumret 0295 413 031.
För tillfället utreder polisen ärendet som äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av personskada. Polisen påminner även om att man bör vara extra försiktig när man ser barn och unga i trafiken.

ANDRA LÄSER