Kommuner och företag får en miljard var i historisk tilläggsbudget – läs direktrapportering här

Kommunerna kommer att få sitt eget stödpaket, och också bland annat polis, gränsbevakning och föräldrar som stannar hemma med barnen ska få tilläggsanslag och ersättning. Här kan du läsa direktrapporteringen från regeringens presskonferens på tisdagen.

Statsminister Sanna Marin anlände till Ständerhuset på morgonen.
SPT
08.04.2020 13:16 UPPDATERAD 08.04.2020 17:18
Regeringens andra tilläggsbudget landar på 4,3 miljarder euro, av vilka en miljard euro viks för kommunerna. Den nu aktuella tilläggsbudgeten handlar till stor del om hanteringen av coronaepidemin och dess verkningar.
Kommunerna får ett omfattande stödpaket på cirka en miljard euro. Även sjukvårdsdistrikten kommer att få direkt stöd ur statsbudgeten. Flera andra instanser har också mer stöd att vänta under våren och hösten.
Statsminister Sanna Marin beskrev stödpaketet som massivt under regeringens presskonferens på tisdagen
– Regeringen vill rädda arbetstillfällen, välfärden och medborgarnas vardag. Vi vill också bidra till det ljus som skymtar i ändan av tunneln. Regeringen siktar på ett stimulerande ekonomiprogram utan att tumma på målen om social och miljömässig hållbarhet som finns i regeringsprogrammet.
Regeringen har under tisdagen och onsdagen fört förhandlingar om planen för de offentliga finanserna för åren 2021-2024 och om årets andra tilläggsbudget. En tredje tilläggsbudget utlovas närmare sommaren.

ANDRA LÄSER