44 nya coronafall i Finland – inga fler dödsfall

På sjukhusen runtom i landet vårdas 113 smittade personer. Av dem behöver 21 personer intensivvård. Bild: Mikael Piippo/SPT

Coronaläget på sjukhusen har inte förändrats avsevärt och i nuläget vårdas 113 personer på sjukhus runtom i landet.

Sammanlagt 6 537 personer i Finland har nu testats positivt för coronaviruset. Det innebär 44 nya fall under det senaste dygnet, meddelar Institutet för hälsa och välfärd på fredagen.

Under det senaste dygnet har inga fler personer mist livet på grund av sjukdomen covid-19, vilket innebär att Finlands totala dödstal hållits vid 306 dödsfall.

På sjukhusen runtom i landet vårdas 113 smittade personer. Av dem behöver 21 personer intensivvård. Patientantalet har under det senaste dygnet ökat med 3, men på intensivvårdsavdelningarna vårdas en patient färre än i går.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning