Kristdemokraterna vill ha socialtjänster i välfärdsområdets alla kommuner

Varje kommun i ett välfärdsområde ska ha en representant i minst en av välfärdsområdets nämnder, kräver Kristdemokraterna.

Kristdemokraternas partisekreterare Asmo Maanselkä (till vänster) och partiets ordförande Sari Essayah presenterade partiets valprogram i välfärdsområdesvalet på tisdagen.
SPT
19.10.2021 17:11 UPPDATERAD 19.10.2021 17:54
Kristdemokraterna vill värna om att social- och hälsovårdstjänster erbjuds också i mindre kommuner när de nya välfärdsområdena tar över vården. Partiet lanserade sitt valprogram för det kommande välfärdsområdesvalet på tisdagen.
Kristdemokraterna vill inte att alla social- och hälsotjänster flyttas till de stora städerna i välfärdsområdet. Enligt partiets ordförande Sari Essayah är det viktigt att till exempel socialtjänsterna finns i hemkommunen.
"I många kommuner finns det farhågor att välfärdsområdet ska flytta boende i servicebostäder till andra kommuner i välfärdsområdet där det finns lediga platser", säger Essayah i partiets pressmeddelande.
Kristdemokraterna betonar vikten av att också mindre kommuner får sin röst hörd i beslutsfattandet i välfärdsområdet. Partiet vill att det inrättas flera och mångsidiga nämnder i välfärdsområdet och att varje kommun i området har en representant i minst en nämnd.
Välfärdsområdesvalet arrangeras i januari.

ANDRA LÄSER