Femtio kan få gå från Elo

Pensionsbolaget Elo förbereder sig för att skära i personalstyrkan.

Carl Pettersson är vd på pensionsförsäkringsbolaget Elo.
Fredrik Häggmanfredrik.haggman@hbl.fi
15.08.2022 15:10
Pensionsbolaget Elo inleder omställningsförhandlingar, meddelar man på måndagen. De kan leda till att så mycket som 50 jobb försvinner.
I ett pressmeddelande motiveras beslutet med att Elo vill "svara på förändringar i kundbeteendet och bolagets verksamhetsomgivning". Dessutom ska organisationen effektiveras och förenklas.
I ett pressmeddelande säger vd Carl Pettersson att pensionsbranschen har gjort aktiva satsningar för att effektivera handläggningen de senaste åren.
"Samtidigt använder kunderna sig av våra tjänster på andra sätt än tidigare, på grund av den ökande digitaliseringen. Vi måste anpassa oss till branschens trender", säger Pettersson i sin kommentar.
Carl Pettersson, tidigare vd för Veritas, inledde sitt arbete som vd på Elo i höstas. Han efterträdde Satu Huber, som avgick från vd-posten i samband med att Finansinspektionen tillsatte ett ombud för att övervaka pensionsförsäkringsbolagets verksamhet. I bakgrunden fanns en episod under hösten 2020, då Elos solvens tillfälligt sjönk under den tillåtna gränsen i spåren av coronakrisen.
Elo är ett av de största finska pensionsförsäkringsbolagen, och ansvarar för ungefär en halv miljon finska arbetstagares och anställdas kommande pensioner.

ANDRA LÄSER